top of page
doelstelling

VANDERLAAN

VANDERLAAN uit Zwaag is één van de grotere technische bedrijven in Noord-Holland. Met een mix van jonge ideeën en jarenlange ervaring zijn we met circa 120 innovatieve deskundigen actief in een breed segment van de markt. Bovendien staan onze ervaren servicemonteurs 24 uur per dag, 7 dagen per week voor onze klanten klaar.

“Een zakelijke dienstverlener met de cultuur van een familiebedrijf.

Met de focus op kwaliteit boven kwantiteit, gezonde marge boven omzet

en team boven individu.

Een werkgever waar je jezelf kunt zijn en jezelf kunt ontwikkelen.
Een leverancier waar je op kunt rekenen.

Een organisatie waar zowel klant als collega zeggen: sluit aan bij VANDERLAAN”

 

Het leveren en bieden van toegevoegde waarde voor onze klanten is de basis van onze werkwijze. 

Onze bedrijfsdoelstelling is vastgelegd in 3 uitgangspunten:

  • enthousiaste klanten

  • enthousiaste medewerkers

  • gezonde marge


De klant staat centraal. Techniek moet goed functioneren, het vormt immers het kloppend hart van uw bedrijf. Maar het gaat er ook om wat je met de techniek kunt. Slimmer werken en een beheersbaarheid van de exploitatielasten zijn onze uitdagingen!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van de basale uitgangspunten binnen de manier van denken en werken bij Van der Laan. Voor onze klanten ontwerpen wij duurzame installaties. Door het veelvuldig toepassen van bijvoorbeeld ledverlichting en door slimme bestuurssystemen van de installaties, kan er veel energie worden bespaard.

 

Rendementsverbeteringen tot 35% zijn geen uitzondering. Wij geven u hier graag advies over. Uiteraard is ook ons eigen bedrijfspand voorzien van domotica, ledverlichting en wordt er een warmtepomp voor de koeling én verwarming gebruikt.

Sponsoring

Het sponsoren van goede doelen, initiatieven op maatschappelijk terrein en het verenigingsleven is iets wat er bij Van der Laan echt bij hoort. Naast veel algemene doelen, sponsort Van der Laan vooral regionale initiatieven. Wij realiseren ons dat het bedrijfsleven een belangrijke rol heeft te vervullen in de gemeenschap.

 

Voorwaarde is dat het doel een maatschappelijke meerwaarde heeft. Daarnaast is de link met ons vakgebied, onze regio, onze relaties en ons bedrijf een belangrijke factor. 

Historie

Op 3 juli 1941 startte Lou als zoon van dorpssmid Hein van der Laan zijn eigen bedrijf. Deze datum is tevens de trouwdag van vader Lou en moeder Jo van der Laan. Later was zijn bedrijf gevestigd naast de plek van de vroegere smederij. In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken stond het bedrijf ingeschreven als: smederij en erkend waterfitter, loodgietersbedrijf, verkoop en aanleg van radio’s en radioartikelen, kleinhandel in elektrotechnische artikelen en elektrotechnisch installateursbedrijf.

 

Het bedrijf, gehuisvest aan de Dorpsstraat van Zwaag, verhuisde meerdere malen. Met het leveren van de eerste zwart-wittelevisie was er sprake van een primeur in Zwaag. Het hele dorp liep uit en voor vijf cent mocht iedereen aanschuiven. Met het oog op de toekomst verhuisde het bedrijf in 1993 naar de huidige zichtlocatie aan de Oostergouw. Op deze markante plek is het bedrijf doorgegroeid van 60 naar meer dan 100 medewerkers. 

Oprichter: Lou van der Laan

“Ik verlies liever al mijn geld, dan het vertrouwen van een klant.” Dit motto illustreert de wijze waarop Lou met zijn klanten omging. Het was de drijfveer voor al zijn werkzaamheden. Dienstverlening en vertrouwen, de basis voor een opdracht en de uitdaging om goed werk te leveren en een tevreden klant de hand te schudden. Tevreden klanten zorgden voor een gezond bedrijf waardoor de vooruitstrevende Lou van der Laan in de jaren ’50 zijn motorfiets kon inruilen voor een Morris Minor met houten opbouw. Het bedrijf maakte stappen voorwaarts.

Video's VANDERLAAN

Hier vindt u enkele video's over ons mooie bedrijf en de projecten die wij mogen uitvoeren.

bottom of page